2012. augusztus 19., vasárnap

Műsorújság - másképp! (34. hét)

Ünneppel kezdődik a jövő hét, és ehhez méltó a tévéadók kínálata is. Ti nem unjátok a minden évben leadott, tipikus "ünnepi" filmeket? És azt a jelenséget, hogy például az RTL Klub az idei március 15-én A hazafival bírt előrukkolni? (Ami egyébként nem rossz film...) A helyzet ezúttal is változatlan, hogy éppen ilyen vagy olyan nemzeti ünnep, az a kereskedelmi tévéknek szinte teljesen mindegy - bár úgy tűnik, az államalapítás inkább köthető a gyerekekhez, ugyanis Dr. Dolittle és Madagaszkár lesz műsoron (na jó, azért a felnőtteknek is készültek egy kis röhögéssel a Csúcsformában és az Egy szoknya, egy nadrág személyében).


Ezenkívül - hiába, lassan közeleg az ősz - kezdenek újraindulni az eddig nyári szünidejüket töltő műsorok. Így újra izgulhatunk a Berényi család viszontagságos sorsáért, de ami még jobb hír, hogy új évaddal jelentkezik a DTK Show is. Egész véletlenül kapcsoltam oda tavaly, az indulása után nem sokkal D. Tóth Kriszta műsorára, és engem meggyőzött. Bár gyakran van olyan érzésem a közszolgálatis show-műsorok esetében, hogy izzadságszagúak, erőlködve próbálják másolni a már jól bevált recepteket, amik valami miatt náluk mégsem működnek, a DTK Shownál nem ezt érzem. Érdekes és tartalmas, szórakoztató, de nem megy le az alsógatyahumor szintjére, intelligens és vidám. Én nézni fogom idén is! Köszönöm, felszólalás vége, (sajnos) nem fizetett hirdetés volt. :)

Nézzük, mi lesz még a héten!
  • Hétfőn ugyebár augusztus 20., tehát ha ügyesen elkerüljük a kereskedelmi tévéket, akkor tobzódhatunk a magyar történelemben, mitológiában, Istvánban és a honfoglaló ősök mindenféle kombinációjában. Bár gyerekek és pihent humorú örök gyerekek kezdhetik a napot a Micimackó és a Zelefánttal (RTL Klub, 10:00) is, nem fog csalódást okozni. ;)
  • Két népzenés műsor is jónak ígérkezik: 11:30-kor a Csík zenekar szerepel az Élő népzenében a Dunán, 14:05-kor pedig a negyvenéves táncházmozgalom előtt tiszteleg az m1 a Csillagszemű Táncegyüttes gálaműsorával.
  • És még egy zenés program: Az ezernevű lány című mesejáték (m2, 16:35) annak idején megvolt videókazettán, és vagy ezerszer láttam. Nagyon aranyos történet, a kisebbeknek ajánlom, és azoknak, akik - hozzám hasonlóan - nosztalgiázni fognak rajta.
  • Az ünnepi tematikájú műsorok közül az érdekesebbek, csak címszavakban:
  • Aztán ha túl vagyunk a tüzijátékdömpingen, vissza is zökkenhet minden a megszokott kerékvágásba. Kedden 21:30-kor a TV2-re érdemes kapcsolni, a Holtidő című izgalmas krimi-thrillerre, Johnny Deppel a főszerepben. 
  • Másrészről: el tudjátok képzelni, ahogy Besenyő Pista bácsi mondjuk meditál? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor pedig pláne nézzétek meg a Szerelmes földrajz aktuális adását a Duna World-ön 20:05-kor, ugyanis Laár András kalauzol bennünket.
  • Szerdára az Alpha Dogot néztem ki (Viasat3, 21:20). Rég láttam már "drogos" filmet, ráadásul a rendező, Nick Cassavetes jegyzi a Szerelmünk lapjait is. Hmm...
  • Csütörtökön 20:15-kor az m1-en nézhetjük a már emlegetett DTK Showt, amiben az előzetes hangulatkeltés alapján még az olimpiát taglalják egy kicsit.
  • Péntekre is jut ígéretes film: Egyenesen át (Viasat3, 21:20). Bár nem biztos, hogy az a tipikus könnyed, pihentető lezárása a munkahétnek, de hátha érdemes rááldozni az estét.
  • Szombaton 20:10-kor a Story4-en ismételje a Szerelmes Shakespeare-t, aki még nem, vagy már rég látta, nekem most egy időre elég volt :)
  • Vasárnapra pedig két erős versenyző: Don Juan DeMarco (szintén Johnny Deppel!) 19:30-kor a Dunán az érzelmesebbeknek, és A tökéletes trükk 22:20-kor az RTL Klubon az "értelmesebbeknek"! :) Egyiket sem érdemes kihagyni!
Végül emlékezzünk meg az ünnepről a kedvenc István, a király dalommal! :)



Szép hetet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése