2012. július 15., vasárnap

Műsorújság - másképp! (29. hét)

Azt gondolom, hogy nem túl szerencsés dolog minden szabadidőnket a TV előtt tölteni, vagy félórákon-órákon keresztül céltalanul kapcsolgatni, hátha ráakadunk valami érdekesre - néha bejön, de nem túl hatékony módszer. Időnként viszont érdemes bekapcsolni a "dobozt", ki lehet fogni ugyanis határozottan jó műsorokat, és olyan filmeket is, amiket egyéb úton-módon nem könnyű beszerezni. Ha pedig mindez a közszolgálatikon történik, akkor a reklámokat sem kell szidnunk közben.

Persze lehet fanyalogni, hogy gyenge a felhozatal, sok az ismétlődés, sok a reklám, ami nézhető az éjszaka vagy hajnalban megy, és hogy "régen minden jobb volt", de én inkább annak a híve vagyok, hogy hozzuk ki az adottból a legjobbat! Tévézni is így szoktam: előre felmérem a terepet, bejelölöm, ami jónak tűnik, és ha épp úgy jön ki a lépés, megnézem. Ha meg ezt magamnak úgy is megcsinálom, miért ne ajánlanék egy kis néznivalót a hozzám hasonló eretnekeknek, akik nem virágtartónak használják a TV-jüket?

Szabadrablás van, ajánljatok ti is, ha úgy érzitek, van mit!
  • Emlékszik még valaki a Harmadik műszakra (Third watch)? Kamaszkoromban imádtam. Boscorellit, naná! Majd inkább a szépfiú tűzoltót, akinek már a nevére sem emlékszem, mi? :p Szóval most eszméltem, hogy a Viasat3 újra elővette, hétköznaponként 15:00-től két részt adnak egyben. Nem-négyig-dolgozók előnyben! :)
  • Ha már sorozat: azt tudtátok, hogy az RTL Klub szombaton 15:15-től dupla epizódokkal nyomja a Big Bang Theoryt? Ismét rettentő a magyar cím: Agymenők...
  • Díjazom az ötletet, hogy mostanában több koncertfelvételt adnak a közszolgálatikon. A héten is lesz két nagy kedvenc: Parno Graszt és Quimby. Bár a paszabi bandát kedden (inkább már szerdán) hajnali fél 1-re tették, így biztos, hogy én nem fogom látni, de éjjeli baglyoknak ajánlom. Quimby viszont pénteken 22:15-kor lesz. Mindkettő a Dunán.
  • Colin Firth-napok is lesznek, úgy tűnik, hétfőn és kedden. Hétfőn az RTL Klubon nézhetjük meg Az utolsó légiót (20:05), ami egy Római Birodalomban játszódó kalandfilm, érdekessége, hogy Aishwarya Rai a női főszereplő. Igazából csak kettejük miatt néznék bele. A keddi m1-es Genovának már a témája is meggyőzőbb, 20:15-kor, a lemaradók 23:00-kor az m2-n csekkolhatják, hogy szóra érdemes-e.
  • Nekem azt mondták, hogy a Waterworld - Vízivilág afféle kötelező darab. Pár hónapja kipipáltam, aki még nem tette meg, pótolhatja a lemaradását pénteken 21:05-kor az RTL Klubon.
  • Szombaton aztán lehet egy kicsit jobban tobzódni a filmekben! Ezúttal én mondom, hogy az Átkozott boszorkák (RTL Klub 16:20) kötelező! - azoknak, akik még olyan hercegre vágynak, aki az égbe repíti a palacsintát ;) Nekem nagy kedvencem, édes kis szerelmes sztori, Sandra Bullock, Nicole Kidman, boszorkányság... mi kell még? Bűbájos boszorkákkal nem összetévesztendő!
  • Este aztán kedv és vérmérséklet szerint lehet válogatni a Kedves John! (Viasat3 19:00), az Evolúció (TV2 19:35) és a Chromofobia (Duna 22:15) között. A Kedves John! nálam már régóta a megnézendő romantikus drámák listáján van, az Evolúcióról a Csapnivalón annyira áradoznak, hogy nem lehet érdeklődés nélkül elmenni mellette, a Chromofobia pedig már a tartalma alapján olyan őrültségnek tűnik, amire érdemes odafigyelni. A dilemmát könnyen feloldom, ugyanis nem leszek otthon szombat este, de ha valamelyiket megnézitek, számoljatok be róla (spoiler nélkül!)! :)
  • Vasárnap ismét a Viasat3 kecsegtet 13:30-kor A rock'n'roll ördöge c., Jerry Lee Lewis életét feldolgozó filmmel. Akinek inkább az irodalmi magasságok jönnek be, az viszont kattanjon 15:00-tól az m2-re, ugyanis olyan dokumentumfilmet vetítenek Kosztolányiról, amiben híres kortársak történeteit hallgathatjuk, rögtön utána pedig az Édes Annát is műsorra tűzik.
  • És hogy mivel NE rontsuk el a vasárnap esténket? 20:00-tól kerülje az RTL Klubot, akinek kedves az élete, ugyanis a Harry Potter és az azkabani foglyot adják. Az a vérfarkas, csak azt tudnám feledni... :D Helyette inkább a Dunára szavaznék, Az ördög és a tízparancsolat érdekesnek tűnik (19:35).
Hát, jó tévézést, de azért ne nézzetek meg mindent, amit felsoroltam! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése