2012. július 17., kedd

Szubjektív - Vektor

  • Az elkövetés éve: 2004
  • 104 perc
  • Eredeti rendező: Larry és Andy Wachowski 
  • Átdolgozók: Lengyel és Mészáros Balázs :p
  • Műfaj: paródia
  • Amiért rajongunk: az egész (és a süti)




Mi a Vektor? Irányított szakasz. Jól hangzó matematikai kifejezés. A Mátrix szinkronparódiája. Humor. Agymenés. És több!
Vegyünk két unatkozó, de kreatív bölcsészhallgatót, néhány tucat unalmas egyetemi előadást, a boldog egyetemistaléttel járó tengernyi szabadidőt, no meg adjunk hozzá némi fanatizmust, és már meg is kapjuk a legjobb szinkronparódiát a Narancs, Tetves és Dugó óta!

Mert ez a Vektor: másfél óra tömény agyzsibbasztás, amatőr munkához képest szokatlanul kidolgozott történettel és társadalomkritikai mondanivalóval. Persze túl komolyan venni azért nem kell, és erről gondoskodik az a jelentős mennyiségű idézgetnivaló marhaság, amit a srácok egyedi hanghordozással a szereplők szájába adtak. Ugyanis a két elkövető, Lengyel Balázs és Mészáros Balázs szinkronizálja valamennyi szereplőt, és mondhatjuk, nagyon jól sikerült teljesíteniük a maguk által szabott feladatot! Minden karakter saját személyiséget, saját, külön bejáratú beszédhibákat kapott, amelyek még a szövegtől eltekintve is viccesek.

No de nézzünk bele a történetbe is egy kicsit!
A film elején Hatvanwattos Neon arra ébred, hogy a számítógépe üzeneteket küld neki a monitoron keresztül, majd felszólítja, hogy menjen abba a diszkóba, ahol mindig Balázs Palit játszanak. Itt találkozik Trigonometriával, aki ugyanarra a kérdésre keresi a választ, ami őt sem hagyja nyugodni: ki hallgat ilyen zenét? Másnap Neont a munkahelyén tehetségkutatók kezdik üldözni azzal a nem titkolt szándékkal, hogy sztárt csináljanak belőle. Ő persze menekül, így talál rá Morfológusra, akit az apjának hisz, pedig valójában... De inkább nézzétek meg magatok, hogy milyen rokoni viszonyban állnak, hiszen a kis Neon családfáját nem egyszerű felrajzolni. Hőseink mégis megpróbálják a lehetetlent, telefonjaikkal és susogó bőrkabátjukban vadul hajkurásszák egymást a gaz tehetségkutató Kovács Koko ügynökkel, és néha ijedtükben megkísérelnek kiugrani az ablakon. De vajon a végén megtudjuk-e a családi csokis kuglóf szupertitkos receptjét? És ha Morfológus tényleg Neon apja, akkor ki lehet az anyja? És Vajúdás megkapja a közmondásgyűjteményét, vagy továbbra is csak szóvicceket fog gyártani? Megtanul végül Neon olvasni? És megannyi kínzó kérdés... Aki kíváncsi, járjon utána!

Régebben normális képeket lehetett itt látni, de amióta kombájn veszített egyszer passziánszban,
semmi sem működik rendesen...

Ne játssz a tükörrel, fiam, mert furcsa tükör ez!

Hagyjatok, most játszom!

Látom a jövődet, Neon. Ennyire jó vagyok!

De a menzaspenóttól még a kanál is elhajlik...


 Itt lehet rajongani is!

2 megjegyzés:

  1. Cool vagy Maris de csuda a blogod! :)

    Itt volt az idő, hogy valaki kijelentse, ezt a poligont meg majd lassan már nekem is illene végignéznem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)

      A második mondatodat értsem úgy, hogy MÉG - NEM - LÁTTAD??? :o

      Törlés